Tweekoppige nieuwe directie CSW Software

CSW Software heeft per 1 oktober een nieuwe directie. Oprichter Gerrit Wieberdink (63) heeft de bedrijfsactiviteiten overgedragen aan Peter Kuijpers (44, rechts op de foto) en zoon Erik Wieberdink (33).

Het familiebedrijf is bekend van garagepakket Automaat en handelspakket Trademate. Vorig jaar juli maakte de onderneming al bekend fundamentele stappen te willen zetten. In die maand trad Peter Kuijpers in dienst. “Samen met mijn nu mededirecteur Erik Wieberdink hebben wij afgelopen jaar het bedrijf geherstructureerd en de dienst- en serviceverlening verbeterd.” Speerpunten voor het duo waren een effectievere helpdesk, verbeterde stabiliteit van Automaat en Trademate en (nog) kortere lijnen naar de klant. De activiteiten zijn ondergebracht in Salos BV. De namen van de verschillende producten (Automaat, Trademate, Showmate en Wandelmaat) en de naam CSW Software veranderen niet. Waar nodig en mogelijk zal Wieberdink sr. ondersteuning blijven verlenen. Nu de officiële overdracht echter een feit is, komt hij op afstand van de dagelijkse bedrijfsvoering. De onderneming vierde in 2016 haar dertigjarig bestaan.

Werkplaats

Vorige maand lanceerde CSW Software het product  Automaat Touch. Deze compacte versie van de garagesoftware is gericht op de werkplaats. Kuijpers: “Monteurs hebben een goed en snel overzicht, voeren geen dubbel werk meer uit en hebben alles bij de hand. Een echte werkplaatsversie.”      

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †