Wijmar Automaterialen bij API-netwerk

Joris Leurs (35) heeft Wijmar Automaterialen in Enkhuizen overgenomen en is daarmee sinds kort zelfstandig ondernemer. Hij is tevens lid geworden van het API-netwerk.

“De kans om Wijmar over te nemen paste bij mijn ambities”, zegt Leurs. “Met persoonlijke aandacht voor klanten, een verhoogde servicegraad en een frisse wind in de bedrijfsvoering en uitstraling ga ik met mijn team van dit bedrijf een succes maken.” In dat kader wisselde hij van leverancier (eerst Group Auto). Leurs heeft drie man in dienst en werkte tot voor kort als accountmanager/auto-inspecteur bij Autoveiling Nederland. Eerder was hij in dienst van Hofland Automaterialen en Rijsbergen. “Ik miste dit deel van de branche. Met API heb ik bovendien de mogelijkheid mijzelf te onderscheiden in de lokale markt.” Ook prijst hij de ondersteuning op het gebied van commercie, IT en operationeel, alsmede het garageconcept Requal.

Persoonlijke band

Het API-netwerk positioneert zich in de markt als een partij die naast een zakelijke verbinding ook een sterke persoonlijke band tussen de leden onderling koestert. Kees Willemsen (links op de foto), Sales & Marketing Manager Doyen Auto Nederland: “Wij zijn er uiteraard trots op dat Joris er voor gekozen heeft met ons team, onze concepten de uitdaging aan te gaan Wijmar Automaterialen succesvol te maken.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †