Winst LKQ stijgt in Q3 maar daalt in 2019

Sator-/Fource-moederbedrijf LKQ Corporation meldt een omzetgroei van 0,8% in het derde kwartaal van 2019 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar: 3,15 miljard dollar versus 3,12 miljard .

Over de maanden juli, augustus en september bedroeg de winst 152 miljoen dollar, 13% meer dan de 134 miljoen in Q3 van 2018. Gemeten echter over de eerste negen maanden zijn de cijfers niet over de hele linie positief. De omzet bedroeg 9,5 miljard dollar, 7% meer dan de 8,9 miljard in Q1 t/m Q3 in 2018. De winst daarentegen kromp dit jaar tot nu toe met 10%, om uit te komen op 400 miljoen dollar (2018: 444 miljoen dollar). Als gevolg is de winstverwachting over heel 2019 met circa vijftien miljoen dollar naar beneden bijgesteld. In deze prognose zijn de financieel-economische gevolgen van de Brexit niet meegenomen.

Betere marges

Topman Dominick Zarcone wijst onder meer op de gematigde macro-economische omstandigheden in Europa en de dalende prijzen voor oud ijzer (van 168 dollar per ton in Q3 2018 naar 124 euro per ton afgelopen kwartaal). “Onze focus blijft gericht op winstgevende omzet en betere marges.” Afgelopen kwartaal sloot LKQ zes bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en twee in Oost-Europa die niet voldeden aan de financiële norm van het moederbedrijf.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *