10.000 Nederlanders met deelauto op vakantie

Ruim 10.000 Nederlanders gaan deze zomer met een deelauto op vakantie. Dat blijkt uit cijfers van SnappCar, het online platform waar je als particulier je auto met iemand anders kunt delen. De meest gedeelde auto’s voor deze periode zijn MPV’s, stationwagens en hatchbacks.

Met het aanbreken van de zomerperiode in mei worden er niet alleen 50% meer auto’s dan in de voorgaande maanden gedeeld, de gemiddelde huurperiode neemt ook toe van 1-2 dagen naar 4-5 dagen. Ten opzichte van vorig jaar zijn er al twee keer zoveel auto’s gedeeld als vorig jaar tijdens de hele zomer. Met augustus en september nog in het verschiet verwacht SnappCar deze zomer een record aantal verhuuraanvragen te verwerken voor ‘vakantiedeelauto’s’.

Op vakantie moet de nodige bagage mee en dat laten huurders meewegen bij de keuze voor een auto. Veruit het meest populair is dan ook de MPV’s (Multiple Purpose Vehicle), ofwel de ruime gezinswagen. De Espace en Grand Espace van Renault zijn de ongekroonde ‘vakantiedeelauto’s. Daarna volgen de stationwagens en de hatchbacks, onder meer van Volvo en Ford. Ook gaan veel huurders voor het echt grote werk dat campers en busjes mogelijk maken, onder meer met de Fiat Ducato en Volkswagen Transporter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *