ARN krijgt 1 miljoen subsidie

ARN Recycling komt in aanmerking voor een subsidie van de Europese Commissie van ongeveer één miljoen euro. Life is het Europese subsidieprogramma voor de ontwikkeling en uitvoering van het Europese natuur- en milieubeleid. De PST-fabriek geeft invulling aan de 95 procent doelstelling van de EU-Richtlijn autowrakken.

De PST-fabriek kan voor de rest van Europa dienen als demonstratieproject. Het hoofddoel van het PST-fabriek is het bereiken van een recyclingpercentage van 95 procent voor 2015. Hiermee zal de Nederlandse staat in de toekomst voldoen aan de verplichtingen die zijn vastgelegd in de Richtlijn Autowrakken van de Europese Commissie (2000/53/EC).

Om dit doel te bereiken is inmiddels een moderne scheidingsinstallatie gebouwd in Tiel. Deze fabriek, gebaseerd op het proces van Volkswagen-Sicon, aangevuld met elementen uit de plasticscheidingsmodule van Galloo Plastics, zal de komende jaren verder worden geoptimaliseerd om het uiteindelijke doel te bereiken. De gescheiden materialen dienen weer als grondstof voor nieuwe producten en moeten daarom voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Materiaalhergebruik wordt verkozen boven verbranding.

Het recyclingpercentage van autowrakken in Nederland is in een jaar tijd met bijna tien procent gestegen naar 95,3 procent in 2010. Heel vorig jaar zijn in Nederland 249.008 auto’s afgemeld als autowrak, waarvan 215.975 voertuigen door de contractpartners van ARN zijn verwerkt. ARN heeft onlangs ook samen met Bovag een derde duurzaamheidscan geïntroduceerd.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.