ATU zwaar in de verliezen

Auto Teile Unger, Duitslands grootste autoserviceketen en met tien vestigingen ook in ons land actief, heeft over 2011 een nettoverlies van 81,4 miljoen euro geleden. Dit is een stijging van 44 procent ten opzichte van 2010. Toen was het verlies 56,5 miljoen euro groot. Automobilwoche heeft dat in Duitsland uitgezocht.

De schuldenberg van ATU is inmiddels toegenomen tot 562,4 miljoen euro. De gemiddelde omzetdaling van de ATU-vestigingen was vorig jaar 3,5 procent. In juli werd een nieuwe ceo benoemd, maar Manfred Ries wist het tij niet te keren. Vooral het zwakke winterseizoen speelde ATU parten. Volgens ATU werd in november en december vorig jaar 33 miljoen euro minder omzet gerealiseerd dan over dezelfde periode 2010. Ruim achttien miljoen euro daarvan wordt aan minder winterbandenomzet toegeschreven.

Uit de voorlopige jaarcijfers die Automobilwoche kreeg toegespeeld, blijkt ook dat Ries voor dit jaar een kleine toename van 1,5 tot 3,5 procent op de omzet verwacht. Ondanks dat de autoserviceketen geen winstverwachting wil uitspreken, wordt wel een afbouw van de schulden voorzien. Groei moet onder andere komen uit een nieuwe business to business aanpak en van de online verkoop van producten. Een enorm marketingbudget, onder andere voor televisiespots, moet de omzet dit jaar gaan stimuleren.

ATU is eigendom van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.