Duitse merkdealer zoekt Nederlandse aftermarket

De Duitse dealergroep Dello opent februari 2011 een centraal onderdelenmagazijn. Niet alleen voor de eigen vestigingen maar ook voor andere autobedrijven – dealers en universele garages – en grossiers in binnen- en buitenland.

Behalve originele onderdelen voor de binnen de dealergroep gevoerde automerken, heeft Dello met Automega ook een huismerk voor slijtdelen in het gamma. Daarnaast is Dello partner van Techno, het internationale inkoopverband voor dealers en schadebedrijven, dat ook een vestiging in Hengelo heeft.

Dello investeert 18 miljoen euro in een logistiek concept, inclusief een centraal onderdelenmagazijn in Hamburg-Riebek. "Onze ervaring leert dat er steeds meer speelruimte komt, ook in Nederland", stelt Björn Böttcher, manager service en onderdelen bij Dello. "Met onderdelen kun je geld verdienen, maar dan moet je het wel professioneel aanpakken. Je moet als dealergroep acteren zoals de grote grossiersgroepen. In Duitsland hebben we een hoop geleerd van automaterialengrossiers als Matthies, Wessels Müller en PV Automotive."
Zijn rechterhand Tholen vult aan: "Een individuele dealervestiging ontbreekt het aan competenties en schaalgrootte om een professionele grossiersfunctie te vervullen. Als dealergroep kun je wel degelijk als grossier functioneren. En ook over de grens zijn er dan genoeg mogelijkheden."

Magazijn in aanbouw

Dello’s plannen betekenen concurrentie voor onder meer onderdelenportalen zoals Partslink 24 en Part One. "Binnen onze eigen dealerorganisaties wordt ook van Partslink 24 wel gebruik gemaakt. Zolang de logistieke functie wordt neergelegd bij een individuele dealer zal zo’n concept slechts marginale business blijven", stelt Böttcher.

Lees binnenkort het volledige artikel op pagina 52 in Aftersales Magazine 9.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.