EU start onderzoek dieselgate

D66-Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy zal namens het Europees Parlement het onderzoeksrapport schrijven van het parlementair onderzoek naar Dieselgate. Hij is de enige Nederlander met een actieve rol in het onderzoek onder leiding van de Vlaamse politica Kathleen Van Brempt (Vlaamse Socialistische Partij).

“Al het nieuws van de afgelopen maanden heeft de noodzaak van een parlementair onderzoek duidelijk aangetoond. We moeten nu snel van start gaan en op tafel krijgen wat de rol van de lidstaten en de Commissie was in de ontduiking van emissienormen voor auto’s”, aldus Gerbrandy.

Dinsdag probeerde de EU-vertegenwoordiger van de Duitse Christendemocratische partij EVP (de partij van Merckel) het onderzoek nog tegen te houden. Overigens is dat niet unaniem. Want een deel van de EVP-ers is wel voor het onderzoek.

Krisjanis Karins, een Letse vertegenwoordiger in het EU-parlement koos eveneens de zijde van de Duitse EVP. Hij stelde dat hij wil voorkomen dat er een heksenjacht ontstaat die de Europese auto- en onderdelenindustrie blijven kan beschadigen. Maar dat was tevergeefs. Brussel besliste dat het onderzoek nu van start gaat en een jaar in beslag zal nemen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.