Focwa banenverlies bij staf- en buitendienst

De veranderingsslag naar Focwa Nieuwe Stijl gaat gepaard met het verlies van negen banen. Hierbij gaat het in ieder geval om vijf arbeidsplaatsen bij de Federatie (staffuncties) en vier bij de Vereniging Schadeherstel, waaronder de buitendienstfuncties. In totaal tellen Schadeherstel en de Federatie nu 25 functies, waarvan er negen komen te vervallen en ook een nieuwe functie beschikbaar is.

De huidige buitendienst zal in de nieuwe organisatie geheel worden vervangen door een frontoffice, met direct daaraan gekoppeld gespecialiseerde adviseurs die de leden verder gaan helpen. “Het past veel meer bij deze tijd om ondernemers heel gericht te ondersteunen. Vandaar dat we overgaan van een generalistische naar een specialistische aanpak en ondersteuning van de leden”, aldus Femke Teeling, die onlangs als directeur van Focwa Schadeherstel is aangesteld om de nieuwe organisatie vorm te geven. “En wat we digitaal kunnen doen, doen we digitaal, maar face-to-face contact met de leden blijft natuurlijk essentieel.”

Om de nieuwe interne organisatie verder vorm te geven, heeft Focwa gekozen voor drie thema’s: mens en arbeid, onderneming en bedrijf en techniek en organisatie. Binnen deze drie clusters streeft Focwa naar een optimale ondersteuning van de leden, waarbij het accent ligt op een effectieve dienstverlening en meer ledencontact. Daarnaast verhuist Focwa binnenkort naar een moderner en goedkoper kantoorpand in Woerden. 

Stafdiensten

In de nieuwe organisatie zal het grootste deel van de stafdiensten (nu ondergebracht bij de Federatie) binnen de verenigingen zelf worden georganiseerd. Enige uitzondering daarop is de cao-juridische ondersteuning, waar zowel Focwa Specialisten als RAI CarrosserieNL gebruik van maken.

Volgens Focwa is een nieuwe organisatie nodig om de herstelbranche te helpen met de verdere professionalisering, maar ook omdat de sector te maken krijgt met minder werk en meer technisch complex werk.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.