Hamer bestaat 75 jaar

“Een crisis maakt het leven taai, maar zeker niet saai”, opende directeur-eigenaar Fons Jans van Hamer Installatietechniek uit Apeldoorn (en vestigingen in Assen, Dordrecht, Rosmalen en het Belgische Zwijndrecht) afgelopen vrijdag de feestmiddag-avond ter gelegenheid van het 75-jarige bestaan van de groep, waar inmiddels 350 mensen werken.

Samen met ruim 650 gasten uit de industrie, petrochemie en autobranche stond hij stil bij de huidige economische problematiek in ons land. “Het maakt je creatief en het dwingt je weer eens om buiten je kaders te treden. Nieuwe mogelijkheden te onderzoeken.” Zo maakte Jans bekend dat hij een uitzendbureau voor technisch personeel is gestart. “Er is op bepaalde plekken in de industrie behoefte aan hoog gekwalificeerde medewerkers, maar wel met een tijdelijke inzetbaarheid. Wij hebben die medewerkers in huis, maar momenteel niet altijd voldoende werk. Op deze manier houd ik de medewerkers bij onze onderneming in huis.”

Voormalig Minister van Financiën, Jan Kees de Jager stelde in zijn betoog dat je bij een crisis wel bereid moet zijn om samen te werken. Ook moet je snel durven schakelen. “Wachten op betere tijden en niks doen is geen optie”, stelde hij. De Jager was in 2012 de navigator van Fons Jans bij de 1000 Miglia en zij zullen in 2014 wederom met een Veritas mee gaan doen. Hamer werd onlangs nog door Deloitte gekwalificeerd als één van de Best Managed Companies 2013.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1846 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *