Man betaalt meer voor autoverzekering

Hoewel mannen vaak meer schadevrije jaren hebben dan vrouwen en zich doorgaans minder uitgebreid verzekeren, betalen ze maandelijks toch meer premie. De oorzaak ligt voor de hand: hun voorkeur voor duurdere auto’s.

Het grootste premieverschil manifesteert zich bij de allrisk autoverzekering. Gemiddeld is een man hier 59,32 euro aan kwijt, een vrouw legt 51,33 euro per maand neer. Bij WA en WA-plus zijn de verschillen een stuk kleiner: 36,06 om 34,94 en 39,17 om 37,93 euro. Een en ander blijkt uit gegevens van de vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl, die 3700 afgesloten autoverzekeringen onder de loep nam.

Waar vrouwen vaker kiezen voor zekerheid gaan mannen liever voor een goedkopere dekking. Zo sluiten ze vaker alleen een verplichte WA verzekering af (62% c.q. 55%). Vrouwen op hun beurt gaan eerder voor een allrisk autoverzekering af (15% c.q. 11%). Verder blijken mannen gemiddeld meer schadevrije jaren te hebben: 5,4 c.q. 4,5. Toch betalen mannen onder de streep gemiddeld meer voor hun autoverzekering. Dat komt doordat ze over het algemeen duurdere auto’s aanschaffen (verzekerde waarde 24.217 euro) dan vrouwen (19.661 euro).

Autoverzekering.nl zegt “de markt transparanter en inzichtelijker” te willen maken voor de consument.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *