Mobiliteitskaart groeit sterk

Mobiliteitskaarten zijn sterk in opkomst bij bedrijven als alternatief voor of aanvulling op leaseauto’s of reiskostenvergoedingen. Zo noteert Mobility Mixx deze week de mijlpaal van 100.000 zakelijke mobiliteitskaarten. In totaal zijn alle uitstaande kaarten goed voor zo’n 1 miljoen reizen per maand.

Een groeiende trend die Mobility Mixx signaleert is dat er steeds vaker ‘naar gebruik’ betaald wordt. Directeur Paul Wessels: “We zien deze trend bij de overheid, onder meer als terugkerende eis in aanbestedingen, maar ook in het bedrijfsleven wordt deze behoefte steeds belangrijker.” Bij betalen naar gebruik worden alleen de daadwerkelijk gemaakte reizen gefactureerd aan de werkgever. Dit is mogelijk omdat er nu een OV-chipkaart is die speciaal bedoeld is voor zakelijk gebruik.

De kaart vormt de basis om de gehele organisatie te voorzien van mobiliteitsoplossingen. Denk aan OV, pool- of deelauto, taxi, OV-fiets, P R parkeren en huurauto. “Wij zorgen ervoor dat al deze diensten mogelijk gemaakt worden op één mobiliteitskaart. De diensten kunnen afhankelijk van de keuze van de werkgever uit en aan worden gezet. Maandelijks ontvangt de werkgever een overzichtelijke rapportage. Zo is het mogelijk om te sturen op kosten”, adlus Wessels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *