Nederlanders willen meer luxe in auto

Standaard climate en cruise control; automatische versnellingsbak; boardcomputer, USB en handsfree bellen en voor vrouwen specifiek: automatisch inparkeren. Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat de Nederlandse automobilist veel meer luxe in zijn auto verlangt.

Er blijkt uit het onderzoek wel vaker een enorm verschil te zitten tussen wat we graag in onze auto zien en wat we zelf in onze auto hebben. Zo zou 7 op de 10 Nederlandse chauffeurs graag cruise control hebben, maar slechts 45% heeft het. Climate control is voor velen een luxe, terwijl 3 op de 4 automobilisten zich er graag op zou willen trakteren. En de automatische versnellingsbak scoort hoog op de wensenlijst van de zakelijke rijder (ondernemers: 57%), maar in de praktijk blijkt de Nederlanders nog vaak zelf te schakelen.

Het onderzoek brengt ook een aantal typische verschillen tussen mannen en vrouwen aan het licht. Veel meer dan vrouwen, verwachten mannen in premium auto een geluidsinstallatie dat staat als een huis, vinden ze een Bluetooth verbinding voor de telefoon belangrijk en stellen ze een stuurwiel met knoppen voor het bedienen van onder meer audio en telefoon op prijs. Vrouwen daarentegen kiezen voor comfort: stoelverwarming, regen- en lichtsensoren en een functie voor automatisch inparkeren wil zelfs 1 op de 2 vrouwen in hun luxe auto hebben.
Ambtenaren

Liefst 90% van de ondervraagde ambtenaren wil centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en als het kan worden ze ook graag verrast door een regen- en lichtsensor. Met lichtmetalen wielen hebben ze dan weer niet zoveel. Maar dáár doe je nu juist zelfstandige ondernemers een groot plezier mee. Net als met stoelverwarming, centrale deurvergrendeling en elektrische snufjes als elektrisch verstelbare buitenspiegels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *