Parts Point neemt Autogros over

De eigenaren (Gerrit-Jan Vos en familie) van Autogros hebben hun onderneming verkocht aan Autobinck-dochter Parts Point Groep uit Ede. Autogros, dat negen vestigingen telt, is al vele jaren franchisenemer van ketengrossier Brezan.

Met de overname van Autogros wordt een flinke herschikking van het Brezan netwerk afgerond die in 2014 en 2015 is uitgevoerd. Zo’n 35 vestigingen zijn in die periode van Brezan franchise-partners overgenomen en toegevoegd aan het eigen Brezan-netwerk. Daarnaast werd eind dit jaar de overname van USN bekrachtigd.

Brezan hanteert in haar commerciële exploitatie van verkooppunten een zogenaamd ‘gemengd model’: een deel van de vestigingen is in eigendom, terwijl de overige vestigingen worden geëxploiteerd door franchisenemers. Franchise ondernemers zijn voor Brezan steeds van wezenlijk belang geweest voor met name voeding uit de plaatselijk/regionale markt ter versteviging van beleidskeuzes op strategisch en operationeel niveau. Na de overname van de Autogros vestigingen heeft Brezan in de Benelux 102 eigen vestigingen en zijn 28 vestigingen in handen van franchise ondernemers.

Autogros, met het hoofdkantoor in Dedemsvaart, is met negen vestigingen actief in de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel. Autogros werd in 1979 opgericht. Oprichter en directeur Gerrit-Jan Vos bouwde de onderneming uit tot één van de grootse grossiersgroepen in de Noordelijke regio. Met de overdracht van Autogros aan Brezan treedt hij terug. Vanaf dat moment zal zijn zoon Erik, die al geruime tijd verantwoordelijk is voor operationele leiding het management van dit cluster continueren in nauwe samenwerking met Frank Doorenbos, commercieel directeur Brezan.

Autogros Emmen

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.