Petitie tegen Wiebes om bijtelling

Staatssecretaris Wiebes is flink onder vuur komen te liggen om zijn plannen over de bijtelling op leaseauto’s. Zijn eigen VVD is tegen en ook de PvdA stelt zeker nog enkele voorwaarden voordat de partij instemt. Wiebes blijft inmiddels zijn poot stijf houden.

De Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ) is intussen een petitie gestart tegen de plannen van Wiebes waar 1500 mensen op hebben ingetekend. Sandra Molenaar, directeur van VAVDZ: “Deze koude maatregel om te snijden in de bijtelling wordt even in een Nota van Wijziging naar de kamer gestuurd. Verder is er niets geregeld. Dat kan toch niet waar zijn. Dit gaat enorme verschuivingen teweeg brengen. Veel berijders zullen bijvoorbeeld kiezen voor de 500 kilometerregeling en de auto voortaan buiten de bijtelling houden.” De Kamer besluit op 13 november over de Nota van Wijziging.

In de vorige week verschenen nota draait Wiebes de lage bijtellingscategorieën de nek om. Op een aantal niet-zakelijke kleine auto’s na, vallen alle leaseauto’s vanaf 2016 weer in het tarief van 25 procent bijtelling. Dit kost berijders van een auto van de zaak gemiddeld 167 euro netto per maand. De bijtellingstarieven gaan gelden voor 1,2 miljoen leaserijders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *