Pininfarina in handen van Mahindra

De Mahindra Group krijgt via twee dochterondernemingen een belang van 76 procent in het 85 jaar oude designhuis Pininfarina. Mahindra verwacht met de overname ‘design en styling te kunnen beïnvloeden middels Europa’s leidende studio’. Een openbaar bod op de rest van de aandelen volgt nog.

De twee dochterondernemingen van Mahindra, Tech Mahindra en Mahindra & Mahindra geheten, kopen het meerderheidsbelang voor 1,1 euro per aandeel via een gezamenlijke joint venture. Tech Mahindra heeft daarin met zestig procent het meerderheidsbelang.

De markt waarin Pininfarina en Tech Mahindra zich begeven is die van de automotive engineering services, waarin zo’n tien miljard dollar omgaat en een gemiddelde jaarlijkse groei kent van acht procent.

Ook na de overname blijft de designstudio als onafhankelijk bedrijf opereren, zo belooft Mahindra, waarbij de zittende bestuursvoorzitter Paolo Pininfarina aanblijft. Pininfarina hoopt te kunnen profiteren van de toegang tot de klantenkring van Tech Mahindra, die over negentig landen verpreid is en 780 klanten telt. Als IT-bedrijf verwacht Tech Mahindra de markt rond connected solutions met de overname te versterken, een hot topic momenteel in de autobranche.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.