RAI positief over nieuwe beprijzen

RAI Vereniging is positief over het feit dat het CDA een systeem van beprijzen opnieuw lijkt te omarmen. Een dergelijk systeem is volgens de vereniging uiteindelijk het eerlijkst voor de automobilist, op termijn als enige houdbaar en de oplossing voor een groot deel van het fileprobleem.

“Het voorstel van het wetenschappelijk instituut van de partij is veel eenvoudiger dan voorgaande oplossingen en heeft daarmee kans op een veel breder draagvlak in de samenleving”, aldus RAI Vereniging.

Het systeem zou gaan werken met een jaarlijkse opgave van de kilometerstand van een auto. “Noodzakelijk is dan wel dat de strafbaarstelling van het terugdraaien van kilometerstanden wettelijk wordt vastgelegd. Het certificeren van de kilometerstand, zoals het instituut voorstelt, is daarvoor wellicht een te simpel middel. Een wetsvoorstel dat deze strafbaarstelling mogelijk moet maken is in de maak maar nog niet aan de Tweede Kamer gestuurd. In dit wetsvoorstel moet worden geregeld dat een kilometerstand bij elke onderhoudsbeurt in het RDW-register wordt vastgelegd. De sector en de consument leiden door kilometerfraude nu nog honderden miljoenen euro’s schade per jaar.”

Om files echt op te lossen moet echter wel, naar het oordeel van RAI Vereniging en anders dan het CDA voorstelt, goed gekeken worden naar de tariefstelling in de spitstijden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *