Reparatie hagelschade bij ASN met mobiele lichtstraat

ASN Autoschade Service Evers heeft het druk door de reparatie van schade, ontstaan door de zware hagelbuien in de nacht van 11 op 12 september in West-Brabant. Om de deukjes op te sporen zet ASN in Etten-Leur en Waspik een mobiele lichtstraat in.

Roy van der Vleuten, directeur van beide ASN-vestigingen: “Dit is een speciaal ontwikkelde tunnel om zelfs de kleinste hageldeukjes in een voertuig te kunnen ontdekken, die met het blote oog soms moeilijk waarneembaar zijn. Deze tunnel is snel te (de)monteren, zodat hij makkelijk op diverse locaties kan worden ingezet. Een belangrijk voordeel van deze lichtstraat is, dat gedupeerde autobezitters direct na de schade uit voorzorg een deukjescheck kunnen laten doen.”

Vaak blijven dit soort deukjes zitten en komen ze pas aan het licht als iemand zijn auto wil verkopen of inruilen. “Dan blijkt de auto minder waard te zijn en voor de verzekering is het dan vaak al te laat om alsnog te claimen. Wie er echter op tijd bij is, kan hagelschade wel degelijk claimen (vaak al vanaf een WA-verzekering met beperkte cascodekking).”

De lichtstraat maakt het overigens ook voor de expert een stuk makkelijker. “Met een verwijderbare kalkstift worden cirkels rond de gevonden deukjes geplaatst, waarna de expert er eigenlijk alleen nog maar zijn akkoord op hoeft te geven. Dat scheelt veel tijd, want het speurwerk is dan al gedaan”, aldus Van der Vleuten.

ASN Evers doet zaken met alle verzekeraars, waaronder Achmea, Schadegarant, ZLM en vanuit Autoschade Service Nederland ook met Meeus. Onlangs startte de ASN Groep nog met een vestiging in Roosendaal, waar acht mensen werken.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.