Schadeketen ASN laat zich beoordelen

In de komende maanden zullen alle vestigingen van de ASN Groep het certificatie traject ingaan van de stichting Duurzaam Repareren. Volgens eigen zeggen zijn zij daarmee de eerste grote schadeketen die voor duurzaamheid kiest.

Peter Lammerts, directeur van de ASN Groep: “Wie niet in duurzaamheid investeert, kan straks niet meer concurreren. Grondstoffen zijn niet onuitputtelijk en zullen alleen maar duurder worden. Hetzelfde geldt voor arbeid, afval en het afvoeren van stoffen. Duurzaamheid is dus allereerst van belang om de zaken op orde te hebben en klaar te zijn voor de toekomst. De klant zal toenemend eisen dat het schadebedrijf niet alleen professioneel herstelt, maar dit ook op een duurzame manier doet. Partijen in de gestuurde schadestroom sturen vooral op prijs, maar dit zijn ook partijen die niet geassocieerd willen worden met vervuilende bedrijven.”

De stichting Duurzaam Repareren is begin dit jaar gestart met de certificering van fast-fitters (Profile Tyrecenter) en garagebedrijven. Met de certificering van de ASN Groep heeft de stichting Duurzaam Repareren nu ook zijn stempel gezet op de schadeherstel branche. “Wij verwachten binnenkort nog meer ketens aan te sluiten, maar ook individuele bedrijven zijn welkom”, aldus Duurzaam Repareren.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *