Steven van Eijck vice-voorzitter Mobiliteitsalliantie

RAI Vereniging-voorzitter Steven van Eijck is benoemd tot vice-voorzitter van de Mobiliteitsalliantie. De benoeming volgt op een herstructurering van de Mobiliteitsalliantie.

De alliantie bestaat uit 25 vervoerspartijen, waaronder behalve RAI Vereniging onder meer Bovag, ANWB, TLN, NS en VNA. In de nieuwe structuur moet de alliantie nog effectiever en efficiënter in kunnen springen op de snelgroeiende vraag van overheden en commerciële partijen. Ook speelt Van Eijck een belangrijke rol om mobiliteit stevig te verankeren in de lokale en regionale mobiliteitsplannen, de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen en een nieuw regeerakkoord.

Deltaplan

De Mobiliteitsalliantie is opgericht om in gezamenlijkheid een antwoord te vinden op de stijgende vraag naar mobiliteit en te voorkomen dat Nederland vastloopt. In juni werd daartoe een Deltaplan gepresenteerd, die een blauwdruk vormt voor de toekomst van ons mobiliteitssysteem.

Van Eijck: “De Mobiliteitsalliantie is een uniek breed samenwerkingsverband in de mobiliteit en is daardoor inmiddels een vaste gesprekspartner voor de aanpak van onze mobiliteitsproblemen. Na de lancering van het Deltaplan zijn we in een nieuwe fase beland, waarvoor ook de interne organisatie verder is versterkt. Met deze benoeming als vice-voorzitter kunnen we als Alliantie niet alleen nog zichtbaarder opereren, maar krijgt ook de mobiliteitsindustrie erkenning voor haar rol bij het vormgeven van ons mobiliteitssysteem. Ik ben vereerd dat ik het vertrouwen van de Mobiliteitsalliantie heb gekregen om deze nieuwe fase mede vorm te geven en ervoor te zorgen dat mobiliteit op alle bestuurlijke niveaus een plek krijgt.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *