Veam neemt Oosterlaar over

Grossiersgroep Veam Automaterialen, met vestigingen in Heerenveen, Drachten, Emmeloord en Leeuwarden, neemt per 1 juli Vrooam-collega Oosterlaar uit Raalte over. Oosterlaar heeft twaalf medewerkers en realiseerde vorig jaar een omzet van bijna 3,5 miljoen euro.

Door de overname komt de Veam-groep dit jaar op een geschatte jaaromzet uit van zestien miljoen euro plus. Directeur Gerrit Veenstra van Veam: “Leo Oosterlaar wilde na 32 jaar actief te zijn geweest in het automaterialen- en gereedschappengroothandelsvak een andere invulling aan zijn leven geven. Beide ondernemingen passen bovendien erg goed bij elkaar. We hebben door onze Vrooam-binding de nodige uniformiteit qua leveranciers en we zijn beide businesspartner van de bandendistributeur Van den Ban. Drie maanden geleden raakten we in gesprek en nu is de zaak beklonken.”

Liggen de regio’s niet te veel uit elkaar?
“Het bewerkingsgebied van Veam en Oosterlaar sluit nog niet volledig op elkaar aan. Wij hebben in onze businessplanning tot 2015 vastgelegd dat we de groei van Veam op autonome basis willen realiseren, maar een mooie kans op een acquisitie serieus willen bekijken. Dit is zo’n kans. Niet alleen wat betreft onze mentaliteit, maar ook de manier waarop wij onze klanten, net als bij Oosterlaar, centraal stellen in ons beleid. De ondernemingen lijken als twee druppels water op elkaar. Verder zijn we beide actief met Bosch Car Service, waarvan we er door de overname nu 35 ondersteunen. Verder ondersteunen we nog vier Autocrew garages en vijftien Vakgarages.”

Gaat Veam nog proberen om de regio’s op elkaar aan te laten sluiten?
“We zijn best ambitieus, maar het is geen prioriteit om op korte termijn nog een overname te doen. Echter, gezien de stap naar Raalte zou het mooi zijn om op termijn in de regio Meppel of Staphorst nog een vestiging te hebben. Hoewel de werkgebieden niet volledig op elkaar aansluiten, zijn de voorraden van alle vestigingen twee maal per dag voor elkaar beschikbaar. We gaan eerst aan een goede integratie werken en kijken waar we synergievoordelen kunnen behalen. Onze eerste prioriteit blijft echter het optimaal blijven bedienen van onze klanten. Wij verwachten dat we bij zowel Veam als Oosterlaar door deze overname de service- en uitleveringsgraad nog verder kunnen optimaliseren”, aldus Gerrit Veenstra.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1846 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *