Zesde editie Dave Bebelaar Award

Duurzaam Repareren heeft de inschrijving geopend voor de inmiddels zesde editie van de Dave Bebelaar Award. Doel is het beste duurzaamheidsinitiatief in de automotive van 2019 te bepalen.

De winnaar volgt de AAS Dubbelman Groep op, die in 2018 (foto) op het hoogste podium kwam door de overname van de poedercoatingafdeling van sociale werkplaats Avres. Bij de jaarlijkse verkiezing draait het om een proces, project of product dat bijdraagt aan de duurzaamheid in de branche. Aanmelden kan tot eind mei (mail naar info@duurzaamrepareren.nl). Gestemd wordt via internet en tijdens de jaarlijkse Duurzaam Repareren meeting.

PST-fabriek

De stichting wil een podium bieden aan best practises en inspirerende voorbeelden. De prijs is vernoemd naar de in 2013 overleden voormalig directeur van Auto Recycling Nederland. Dave Bebelaar was initiatiefnemer van de PST-fabriek in Tiel en zat in de Raad van Advies van stichting Duurzaam Repareren.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †