Gegarandeerde kostenbesparingen door Remote Diagnostics!

Of u nu een universele garage of een schadeherstel bedrijf runt – u krijgt meer en meer te maken met elektronische componenten die opnieuw ingeleerd of gekalibreerd moeten worden. Dit vergt grote investeringen in (originele) diagnosetools en licenties, en kennis en kunde op de werkvloer om hier goed mee om te kunnen gaan. Dit is niet altijd makkelijk en zeker duur.

partnercontent

Gelukkig biedt Diagnose op Afstand oftewel Remote Diagnose een goed alternatief. Hierbij kan een specialist op afstand, via een internetverbinding, het inleren of kalibreren voor u verzorgen. Kennis en apparatuur zijn zo ‘op afroep’ – en vaak voor een vast tarief beschikbaar.

Auto-onderdelen worden steeds slimmer. Niemand kijkt meer op van meesturende koplampen, camera’s en dergelijke voor (ADAS) rijhulpsystemen, bandenspannings-controlesystemen etc.. Tegenwoordig zijn diverse van dit soort functionaliteiten zelfs verplicht door Europese wetgeving. Waar men vaak niet bij stil staat is dat deze onderdelen bij vervanging opnieuw op de auto ingeleerd of gekalibreerd moeten worden.


Monteur op afroep


Dit wordt echter steeds complexer en duurder. Veel universele diagnose-apparatuur moet de komende jaren vervangen worden doordat ze niet kunnen omgaan met nieuwe technologieën als DoIP – Diagnose over IP. Eenvoudig uw tool up-to-date houden is onvoldoende om dit op te lossen. Ook beveiligen steeds meer autofabrikanten de netwerken in hun auto’s met een Secure Gateway, waarvoor OEM tools en/of dure licenties nodig zijn. Een alternatief voor zelf doen is om de auto naar de officiële dealer te brengen. Dit is echter weinig aantrekkelijk en, als je alle kosten eerlijk meerekent, zeker ook niet goedkoop. Ook zijn deze kosten lastig door te berekenen aan de klant of verzekeringsmaatschappij.

Juist hier biedt Remote Diagnose een goede oplossing. Met behulp van eenvoudige OBD-interface en een persoonlijke web-portal met stap-voor-stap menu vraagt u de gewenste dienst aan bij uw Remote Diagnose partner. Hierbij ziet u vooraf de prijs, en u wordt bij de meeste partners binnen enkele minuten geholpen. Veel werkzaamheden zijn binnen een half uur afgerond, waarbij uw personeel vaak verder kan gaan met andere klussen terwijl de remote diagnose-operator aan het werk is. Ook dit bespaart u tijd en dus geld!

Doordat de aanbieders van Remote Diagnose (zoals bijvoorbeeld Jifeline, maar ook diverse andere specialisten) meestal over een groot aantal officiële diagnose tools beschikken en zorgen dat deze altijd up-to-date zijn, kunnen ze zonder problemen veel voorkomende problemen oplossen. Zelfs voor de nieuwste auto’s, voorzien van het DoIP-diagnoseprotocol, hebben ze een oplossing.

Al met al biedt Remote Diagnose een goede manier om voor een vaste, lage prijs, snel en eenvoudig problemen met elektronische modules in uw werkplaats op te lossen, zonder investeringen in dure tools en licenties, en zonder dure, uitgebreide training en ervaring op het gebied van voertuigdiagnose.

Jifeline is een automotive diagnoseconcept.
Wij beschikken over een servicedesk van waaruit onze diagnosespecialisten online de elektronica van een voertuig in uw werkplaats kunnen benaderen. Zo kunnen we werkzaamheden uitvoeren als trekhaak-coderingen, sleutels inleren, service resets en het coderen van bijvoorbeeld koplamp-, radar-, ABS of ECM-modules. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onze uitgebreide mogelijkheden. Een compleet overzicht per auto vind je op de Jifeline Remote Diagnose website (www.jifeline.com) onder ‘Remote Diagnose Diensten’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *