Helft nieuwe Opels heeft Onstar

Vijftig procent van de nieuw verkochte Opels in Europa is volgens de fabrikant voorzien van Onstar, de persoonlijke connectiviteits- en service-assistent. Het Service Center heeft sinds de start, zomer 2015, al meer dan 21 duizend noodoproepen ontvangen.

Verder meldt Opel dat het aantal maandelijkse e-mails via Onstar met statusupdates over de auto is opgelopen tot boven de anderhalf miljoen. In de toekomst wil de autofabrikant ook diagnosealerts bieden. Op verzoek van de klant kan deze voertuiginformatie naar de dealer worden verzonden. Onstar biedt diensten als Automatic Crash Response, Vehicle Diagnostics, Stolen Vehicle Assistance en een 4G-LTE Wi-Fi Hotspot voor connectiviteit onderweg. Ter aanvulling introduceert het merk nu hulp met het boeken van een hotelkamer of vrije parkeerplaats. Dit gebeurt via parkeerserviceprovider Parkopedia. Via smartphones zijn Onstar-diensten al vier miljoen keer gebruikt. Verder zijn grofweg al 1,2 miljoen gesprekken behandeld en is de website al 2,3 miljoen keer gebruikt. Eind 2017 zal Opel Onstar in 33 Europese landen beschikbaar zijn, in 23 talen. In Nederland waren er eind februari ruim veertienduizend geregistreerde Opel OnStar gebruikers.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †