‘Stroomnet vol? Dat is overdreven’

Mede door de komst van de vele laadpalen is het stroomnet in Nederland behoorlijk vol geraakt, schrijft Trouw in het artikel ‘Zonneplan: bijna helft stroom komt van windmolens en zonnepanelen’.

Jorg van Heesbeen, van de aanbieder van laadoplossingen Jedlix, noemt die constatering overdreven. “Pas als een groot deel binnen een woonwijk elektrisch gaat rijden, kan dit leiden tot lokale pieken en beperkte capaciteit. Maar zo ver zijn we nog lang niet. Meer en meer elektrische rijders maken gebruik van diensten om het laden slim te plannen. Zo kunnen pieken op het net, bijvoorbeeld in de avond, worden vermeden”, aldus Jorg van Heesbeen.

Bidirectioneel

Over slim laden zegt Van Heesbeen verder: “Met de komst van bidirectionele elektrische auto’s is het straks zelfs mogelijk dat elektrische auto’s ook betere benutting op het net mogelijk maken. Normaal gesproken stroomt elektriciteit alleen naar de auto. Bij bidirectioneel laden wordt een elektrische auto opgeladen én gebruikt als stopcontact.” 

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.