AutoFirst zet stap in leasemarkt

Het landelijk dekkende werkplaatsconcept AutoFirst gaat per direct lease en privélease aanbieden. Dit gebeurt onder de naam AutoFirst Lease. Allereerst wordt gestart met een aanbod privélease.

Een groeiend aantal consumenten speelt in op de trend van bezit naar gebruik. Met de entree op de leasemarkt is AutoFirst er nu ook voor de consument of zakelijke klant die wil leasen in plaats van kopen. Landelijke privéleaseformules spelen daar al langere tijd op in. Bij AutoFirst is leasen met een lokaal karakter het motto. 

Laagdrempelig

AutoFirst Lease neemt de leaseklant alles uit handen. Het is een kwestie van een auto uitzoeken, waarna AutoFirst de administratieve afhandeling voor zijn rekening neemt. Eenmaal goedgekeurd staat de auto binnen afzienbare tijd bij een AutoFirst-vestiging naar keuze klaar. 

AutoFirst ziet het feit dat de autobedrijven dichtbij de klant staan als een belangrijk voordeel. Zeker de kleinere, lokaal werkende fleetowner heeft daar behoefte aan, maar ook de consument, voor wie privélease veelal iets nieuws is. 

Grote leasemaatschappijen kunnen soms als onpersoonlijk worden ervaren. Om deze drempel weg te nemen kunnen klanten binnenkort hun privélease, zakelijke financial lease en full operational lease eenvoudig en vertrouwd regelen bij hun lokale AutoFirst-vestiging. De klant kiest een auto en de AutoFirst-ondernemer zorgt voor de rest. Denk daarbij aan het offertetraject, het aanvragen van de kredietbeoordeling, het contract en de uiteindelijke aflevering. 

Onderhoud

“AutoFirst wil met zijn leaseactiviteiten op lokaal niveau een onderscheidende aanbieding kunnen doen”, aldus Edwin Luchies, medeverantwoordelijk marketeer voor AutoFirst. “Mensen kunnen bij een vertrouwd gezicht in hun garage terecht, die de klant vervolgens alle zorg uit handen neemt. De klant hoeft zich alleen maar te bekommeren om welke auto hij wil rijden, een jong gebruikte demo of nieuw en er bij aflevering vervolgens tevreden mee weg rijden.” 

Binnenkort kan het leaseproces ook geheel online worden gedaan, waarbij de auto online samengesteld kan worden. Vervolgens kunnen de inmiddels bijna 140 AutoFirst-deelnemers in ons land natuurlijk uitstekend in het onderhoud van de auto voorzien. “Sterker nog, zij houden dit – in tegenstelling tot andere aanbieders van privélease – te allen tijde in eigen hand. Het voordeel voor de klant is uiteraard het multimerkenonderhoud dat kan worden uitgevoerd. De AutoFirst-werkplaatsen zijn uitgerust met geavanceerde apparatuur, er wordt alleen gewerkt met goed opgeleide monteurs en ook voor de leaseauto is behoud van de mobiliteitsgarantie gegarandeerd.”

Naast de nieuw geïntroduceerde leaseactiviteiten werkt AutoFirst ook aan een verdere uitbreiding van het netwerk. “Er is nog voldoende ruimte in de markt voor onze formule”, aldus Luchies.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1663 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *