EV leasen niet mogelijk bij 9 procent bedrijven

9 procent van de Nederlandse bedrijven biedt werknemers niet de mogelijkheid een elektrische auto te leasen.

Dat blijkt uit de Fleet Mobility Monitor, een onderzoek van Fleet Support naar mobiliteitsregelingen van 61 grote en middelgrote bedrijven uit 15 verschillende branches. De wagenparken van de respondenten tellen gemiddeld 891 leaseauto’s. Het is de eerste keer dat Fleet Support het onderzoek uitvoert. Bedoeling is dit onderzoek jaarlijks te herhalen.

Bij grote fleetowners met meer dan 750 leaseauto’s wordt vaker gekozen voor een batterij-elektrische auto of waterstofauto. Bij kleinere wagenparken is het aandeel benzine groter dan bij grote wagenparken, terwijl 54 procent van de bedrijven het nog altijd toestaat om een dieselauto te kiezen.

Leasemaatschappijen

Welke leaseauto ook wordt gekozen, de meeste bedrijven beperken zich niet tot één leasemaatschappij. Uit het onderzoek blijkt dat 65,5 procent van de respondenten werkt met twee of meer leasemaatschappijen. 44,8 procent werkt zelfs met drie of meer leasemaatschappijen.

Brandstoffen

In het onderzoek werd ook gekeken naar de regelingen betreffende brandstoffen. Opmerkelijk is dat 60 procent van de bedrijven zijn medewerkers niet naar goedkopere tanklocaties stuurt. 38 procent van de bedrijven staat het gebruik van premium brandstoffen nog altijd toe.

Mobiliteitsbudget

Jaap van Daalen, commercieel directeur van Fleet Support, concludeert uit het onderzoek dat er nog veel kansen liggen voor fleetowners om hun kosten te beheersen door bewuster om te gaan met mobiliteitsregelingen. “Daarbij hoeft de focus niet altijd te liggen op leaseauto’s. Zo zien we dat een mobiliteitsbudget een steeds populairder alternatief is voor een leaseauto. 64 procent van de respondenten biedt dit inmiddels aan en bij bedrijven met een wagenpark van meer dan 750 leaseauto’s is dit zelfs 80 procent.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.