Leaseplan toch wel naar de beurs

Een half jaar nadat Leaseplan zijn beursgang had uitgesteld, blijkt de autoleasemaatschappij toch weer in die richting te bewegen. Dat meldt het fd op basis van anonieme bronnen.

Analisten van de banken die betrokken zijn bij de beursgang van Leaseplan hervatten deze week hun rondgang langs institutionele beleggers. Aan de hand van de resultaten van deze gesprekken kunnen de banken de waarde bepalen waartegen Leaseplan een beursnotering zou kunnen krijgen.

Groen licht

Vervolgens is het aan de aandeelhouders, een consortium met onder andere pensioenuitvoerder PGGM, om de knoop door te hakken of de beursgang tegen die richtprijs kan doorgaan, aldus het fd. Vanaf het moment er groen licht is, duurt het ongeveer nog een maand voordat het bedrijf een notering aan het Damrak heeft.

Geen commentaar

Een woordvoerder van het leasebedrijf geeft geen commentaar op vragen over de plannen. In augustus, toen het bedrijf zijn derdekwartaalcijfers presenteerde, stelde Leaseplan ‘verschillende strategische alternatieven, inclusief een beursintroductie’ te verkennen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters