Autoweerd in Utrecht is het eerste autobedrijf dat sinds 1 februari als Eurorepar Utrecht door het leven gaat. Opvallend daarbij is dat Autoweerd geen Citroën-dealer is. Citroën Nederland, eigenaar van het garageconcept, heeft inmiddels ook de website Eurorepar.nl online gezet.

“De domeinnamen zijn al geregistreerd, de nieuwe outfits voor de werkplaatsmedewerkers staan in bestelling en binnenkort krijgt ons garagebedrijf aan de Weerdsingel Oostzijde de nieuwe Eurorepar-uitstraling”, aldus Werner Krispin van Autoweerd Utrecht.

Autoweerd is merkspecialist voor Peugeot, Citroën en Renault. De Franse merken zijn goed voor ruim driekwart van de werkplaatsomzet. Verder is Autoweerd nog dealer van Daihatsu, met name voor de aftersales, maar zij biedt ook nieuwe auto’s aan van bijvoorbeeld Citroën.

De technische informatie die Autoweerd nu al gebruikt komt van de Mivar Group, die hiervoor de vaste leverancier is voor Eurorepar, inclusief een technische helpdesk. Voor de onderdelenleveranties wordt gebruik gemaakt van Vrooam-grossier Primaparts uit Utrecht. “Uiteraard zullen wij op termijn ook Eurorepar-onderdelen gaan gebruiken, maar dan zal de onderdelenlogistiek van de met ons samenwerkende Citroën-dealer Auto Boll uit Zeist op grossiersniveau moeten komen.”

Citroën heeft de ambitie om eind dit jaar een netwerk van minimaal zestig Eurorepar-garages te hebben en zal dan ook landelijke promoties en andere ondersteunende activiteiten ontwikkelen. Eurorepar biedt de multimerkengarages een complete lijn slijtonderdelen van het eigen merk. Verder is er een Europese pechhulp en airco- en bandenservices. De garageformule heeft meer dan 1.900 vestigingen in zes Europese landen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties