Axalta Coating Systems, wereldspeler in vloeibare en poederlakken, gaat 44 miljoen euro investeren in haar fabriek in het Duitse Wuppertal. Er komt een nieuwe productiefaciliteit die in het eerste kwartaal van 2015 van start zal gaan.

De fabriek in Wuppertal, die al één van Axalta’s 35 grootste fabrieken wereldwijd is, zal zo uitgroeien tot het centrum voor de productie van Axalta’s watergebaseerde lakken voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De investering versterkt de productie van dit soort milieuvriendelijke watergebaseerde lakken voor Axaltas klanten in de automobiel-, OEM- en schadeherstelindustrie.

De nieuwe generatie fabriek zal gebruik maken van technologieën die tegelijk de productie efficiënter doen verlopen met minder afval en ook helpen de ecologische voetafdruk van de productie te verminderen, terwijl de fabriek toch kan blijven voldoen aan de groeiende vraag van de Axalta klanten.

Schadeherstelbedrijven

De fabriek zal lakken produceren voor enkele van de grootste Europese OEM’s voor de automobielsector die nu al klanten zijn van Axalta. Enkele van Axalta’s toonaangevende schadeherstelmerken, met wereldwijde topmerken als Standox, Spies Hecker en Cromax, gebruikt door koetswerk- en schadeherstel bedrijven, zullen ook in de nieuwe fabriek worden gemaakt. Op die manier kan Axalta zijn aanbod aan nieuwste generatie watergebaseerde lakken uitbreiden.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties