Bridgestone en Michelin nemen het voortouw in een initiatief om meer carbonzwart terug te winnen uit autobanden die aan het einde van hun levensduur zijn gekomen.

Bridgestone en Michelin zullen de samenwerking bekendmaken tijdens een presentatie op de Recovered Carbon Black Conference, die op 22 en 23 november plaatsvindt in Amsterdam.

1 procent

Volgens Bridgestone is op dit moment minder dan 1 procent van al het carbonzwart in autobanden afkomstig van gerecyclede banden. Door meer carbonzwart terug te winnen uit afgedankte banden wordt de bandenproductie minder afhankelijk van fossiele grondstoffen. Bovendien gaat de CO2-uitstoot van de bandenproductie hierdoor naar beneden.

Bridgestone en Michelin willen een coalitie van belanghebbenden smeden om gezamenlijk het hergebruik van carbonzwart te bevorderen. “Al jaren zijn er discussies gaande over de verschillende beperkingen en hindernissen die de rubberindustrie ervan weerhielden om gerecyclede en/of teruggewonnen grondstoffen in aanzienlijke hoeveelheden te gebruiken”, zegt Sander Vermeulen namens Michelin. “We vonden dat het tijd was om te stoppen met discussiëren en actief bij te dragen aan het vinden van oplossingen die de rubberindustrie als geheel in staat zouden stellen meer circulair te worden door haar vermogen om gerecyclede en/of teruggewonnen materialen van afgedankte banden te gebruiken, te vergroten. Ik ben verheugd dat we in Bridgestone een partner hebben gevonden die onze visie deelt. Samen nodigen we belanghebbenden in de banden- en rubberwaardeketen uit om deel te nemen aan de reis naar materiële circulariteit.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties