De Engelse tak van Bosal, fabrikant van uitlaatsystemen, trekhaken, dakdragers en katalysatoren, is onder toezicht gesteld van Duff & Phelps. In Nederland is deze stap bijna vergelijkbaar met het aanvragen van een faillissement en dient ter bescherming van personeel en klanten. De reden die gegeven wordt is de verslechterde Engelse en Europese aftermarket.

De Britse tak van Bosal staat los van de Bosal Groep, laat divisiedirecteur aftermarket Dick Monté weten. “De bewust geplande reorganisatie heeft geen gevolgen voor de groep en is ingezet om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Bosal Groep is kerngezond en in China breiden we zelfs uit. Daar gaat dit jaar de eerste fabriek open.” Volgens Monté wordt nu bekeken in welke vorm Bosal UK verder kan gaan. “Dit kan in delen zijn of als één bedrijf. Hoe de afslanking er precies gaat uitzien kan ik nu nog niet zeggen.”

Recent hebben 48 medewerkers van de Engelse Bosal-tak een juridisch proces aangespannen, om hun gelijk te halen over een sociaal plan dat acht jaar geleden, in betere economische tijden, is opgesteld. De rechter heeft hen in het gelijk gesteld, wat Bosal UK nog eens miljoenen kan kosten aan verplichtingen richting het huidige personeel en oud-medewerkers.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties