De Europese Commissie wil op 6 juni overleg voeren met auto-, en onderdelenfabrikanten over de problemen die de autobranche en -industrie, mede als gevolg van de economische crisis, in Europa ervaren.

De commissie heeft een rapport opgesteld, dat onder andere de overcapaciteit als een belangrijke zere plek definieert. Vice-voorzitter Antonio Tajani van de Europese Commissie studeert op dit moment met zijn medewerkers op een oplossing voor de problematiek. Deze studie werd al eerder door PSA-voorman Varin en Fiat’s Marchionne aangekondigd. Zij zijn voor een vorm van een door Brussel gesteunde sanering van de Europese productiecapaciteit.

Tajani stelt dat er een actieplan moet komen, waarbij niet alleen PSA en Fiat zijn betrokken, maar ook Volkswagen, Opel en Daimler Benz. Daarnaast zullen grote en kleine toeleveranciers bij de discussie moeten worden betrokken. “Niet iedereen zit op dezelfde golflengte of heeft gelijke belangen”, aldus Tajani.

Uiteraard zullen de diverse overheden een rol opeisen, want bij het eventueel saneren van capaciteit zal het verlies van werkgelegenheid natuurlijk gevolgen voor een nationale overheid hebben. Daarnaast zal de bijeenkomst ongetwijfeld worden aangegrepen om de vermeende onwil van autofabrikanten voor het vrijgeven van voertuiginformatie in het kader van Euro5/6 te bespreken.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties