Bloomberg, een website voor financiële experts en beursanalisten, meldt dat Dupont de verkoop van haar autolakkendivisie onderzoekt. Dupont hoopt ongeveer 4 miljard dollar voor de divisie te krijgen. Volgens analisten is de verkoop ingegeven door verwachte lagere marges in de automobielindustrie en schadebranche.

Credit Suisse Group is aangesteld om via een veiling, eventuele kopers te benaderen voor de Performance Coatings division (Herberts, Standox, Spieshecker) die goed is voor twaalf procent van de 31,5 miljard dollar omzet van Dupont en 5,1 procent van de operationele winst. Volgens Bloomberg is het aandeel reparatielakken goed voor 1,7 miljard dollar en OE-lakken voor 1,2 miljard. De rest van de Performance Coating divisie bestaat uit lakken en poedercoatings voor niet automotive applicaties.

Dupont brengt jaarlijks ook het Global Automotive Colour Popularity Report uit. Uit de meest recente editie blijkt dat zilver en zwart nog steeds de populairste voertuigkleuren ter wereld zijn.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties