De online B2B-verkopen van Fleetselect in september zijn opgesomd in de occasion-benchmark. Het bedrijf ziet de opbrengsten voor gebruikte auto’s verder stijgen. Wel komen er minder auto’s beschikbaar van leasebedrijven en er gaan er steeds meer de grens over.

Van de zakelijke verkopen die online zijn gedaan in september komt 33 procent van de universele garage, dat is twaalf procent minder dan de maand daarvoor. De merkspecialisten zijn goed voor één procent meer en komen uit op zeven. Vijftien procent van de september-verkopen komen voor rekening van de merkdealer. De (groot)handel is goed voor achttien procent en 26 procent wordt geëxporteerd. De export was vorige maand maar liefst twaalf procent lager.

“De verkoop van nieuwe auto’s krijgt harde klappen. De consument lijkt na de zomer volledig af te haken. Maar eigenlijk doet de occasionverkoop het dit jaar niet slecht, met een plus van 5,6 procent ten opzichte van de eerste acht maanden van vorig jaar. Veel beter bijvoorbeeld dan de particuliere verkoop”, aldus Fleetselect Online Autoveilingen. “Maart 2011 was onze allerbeste verkoopmaand ooit, maar is inmiddels ingehaald door september. De aantallen die we in 2010 aan het eind van het jaar haalden, stonden dit jaar in augustus al op de teller.”

De meest verkochte auto vorige maand met de hoogste gemiddelde opbrengst ten opzichte van de benchmark is de Ford Ka met 169 procent. Peugeot volgt met de 206 (139 procent). De meest gewilde exportauto en die ook nog eens het meeste opbrengt is de Jeep Grand Cherokee met 8.900 euro.

Download hier het complete cijferoverzicht >>

De online autoveiler heeft ook haar personeelsbestand uitgebreid. Sinds deze maand versterkt Anja Mierop de financiële administratie en Sem van Wijk en Mark Ellis zijn aangetrokken als inspecteur.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties