Ford Motor Company ontwikkelt een nieuwe generatie intelligente rijvoorzieningen. Systemen als Traffic Jam Assist en Active Park Assist moeten de bestuurder gaan helpen verkeersproblemen te voorkomen, veiligheid te vergroten en uitstoot te verminderen.

Traffic Jam Assist is een slimme rijtechniek die Ford waarschijnlijk tussen 2017 en 2025 gaat introduceren. Dit systeem maakt gebruik van radar- en cameratechnologie om ervoor te zorgen dat de auto dezelfde snelheid aanhoudt als omringende auto’s en met stuurcorrecties in dezelfde rijbaan blijft.

“Onafhankelijke simulaties laten zien dat als 25 procent van de auto’s op een stuk weg is uitgerust om automatisch het voorliggende verkeer te volgen, de reistijd met 37,5 procent kan worden verminderd en de vertraging met 20 procent”, verklaart Ford.

Automatisch sturen is nu al onderdeel van Active Park Assist, waarbij het stuur wordt overgenomen voor handsfree parkeren. Ford voegt haaks parkeren toe aan de parkeermanoeuvres die nu al mogelijk zijn. Het verbeterde systeem maakt gebruik van ultrasonische sensoren om geschikte parkeerplaatsen te signaleren op basis van de breedte in plaats van de lengte en parkeert de auto vervolgens in met het Electronic Power Assisted Steering-systeem.

Met Lane Keeping Aid wordt de auto bijgestuurd om weer op de rijstrook te komen als hier onbedoeld van is afgeweken.

[responsive-video identifier=”-glM6EVauO8″]
Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties