Leaseplan Nederland heeft in het derde kwartaal van dit jaar een groei van 2,4 procent gerealiseerd in haar wagenpark ten opzichte van het vorige kwartaal. Opvallend is de sterke groei van auto’s met veertien procent bijtelling. Deze categorie nam toe met bijna zes procent en steeg daardoor naar ruim 28 procent, ten koste van auto’s in de 25 procent bijtellingcategorie.

Marketing directeur Erik Staat van Leaseplan Nederland ziet ook het laatste kwartaal van 2011 met vertrouwen tegemoet: “Als we de marktcijfers van de afgelopen kwartalen naast onze resultaten leggen, dan lopen wij positief uit de pas ten opzichte van de marktontwikkeling”, aldus Staat. Leaseplan verwacht dat de groeicurve ook in het vierde kwartaal zal aanhouden.

In het afgelopen kwartaal ging de voorkeur van leaserijders vooral uit naar de Volkswagen Polo en de Peugeot 508 SW, zowel in het MKB als binnen ondernemingen met grotere wagenparken. Binnen dat laatste segment steeg de VW Polo van positie zes naar de eerste plaats en nam hiermee de plek over van de Ford Focus. Binnen de categorie bestelauto’s is de Peugeot Partner favoriet.

De cijfers uit het derde kwartaal laten een positieve trend zien in de verdere vergroening van het wagenpark. Voor benzinevoertuigen die besteld zijn daalde de gemiddelde CO2-uitstoot per gereden kilometer met 4 gram. Deze komt nu uit op 131 gram per kilometer. Bij dieselauto’s daalde de gemiddelde uitstoot met 2 gram naar 114 gram.

Leaseplan deed onlangs ook onderzoek naar het koopgedrag van mannen en vrouwen bij de aanschaf van een nieuwe auto. De resultaten staan hier >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties