Büchli Harderwijk heeft fors geïnvesteerd in een geavanceerde geluiddichte vierwiel-aangedreven testcabine met rijwindkoeling voor personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen. De cabine is voorzien van de nieuwste Maha-meettechnologie.

Belangrijke reden voor Büchli om voor Maha te kiezen is dat de MSR1000-testbank vier volledig elektronisch gestuurde looprollen heeft, waarbij alle wielen draaien. De grote koelingscapaciteit en de geluidsisolerende cabine hebben bijgedragen aan deze keuze.

Met de elektronische regeling van beide looprollen wordt het type aandrijving herkend en de snelheid van de rollen gesynchroniseerd. Ook de niet-aangedreven wielen draaien dus en worden elektronisch gestuurd aangedreven door de testbank. Er kan tot een snelheid van 320 kilometer per uur getest worden.

Naast uiteraard motorvermogens en koppelmetingen kunnen ook tests uitgevoerd worden met het terugwinnen van remenergie, ook bij het uitrollen. Dit is met name bij elektrische- en hybride voertuigen belangrijk. Er kan tevens bergop- en bergafwaarts rijden gesimuleerd worden. Verder kan de vermogensverdeling tussen voor- en achteras gemeten worden. Tenslotte behoren duurtests en verbruikscycli tot de mogelijkheden.

Al deze metingen kunnen gecombineerd worden met de nieuwste meters op het gebied van uitlaatgasemissie. Bovendien kunnen alle diagnose testtools gekoppeld worden.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties