In de carrosseriebouw zijn er aan het begin van het nieuwe studiejaar nog zo’n vijftig leerwerkplekken voor startende mbo-leerlingen die nog niet zijn ingevuld, meldt Focwa. Branchevereniging CarrosserieNL is met name op zoek naar leerlingen die een opleiding tot metaalconstructiewerker willen gaan volgen en nog op zoek zijn naar een leerplek.

Het lijkt een groeiend probleem, mede doordat het werkaanbod in de carrosseriebranche aantrekt: carrosseriebouwers kunnen maar moeilijk mbo-leerlingen vinden die geïnteresseerd zijn in een BBL-leerplek bij een carrosseriebouwbedrijf. Onderwijsspecialist Jasper Burgers van CarrosserieNL: “Het gaat om leerwerkplekken met een goed perspectief. Bedrijven zijn op zoek naar jongeren die ze na een tweejarige opleiding in het bedrijf vaak een vaste baan kunnen aanbieden. Wat dat betreft zijn de vooruitzichten in deze bedrijfstak beter dan in de metaalindustrie, waar het handwerk in toenemende mate door machines gedaan wordt.”

Om die laatste reden richt Burgers zijn aandacht ook vooral op jongeren die de mbo-opleiding metaal-constructiewerker hebben gekozen en die prima kunnen instromen in de carrosseriebouw, zoals uit een eerdere pilot is gebleken.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties