Steeds meer berijders en bedrijven gebruiken een ritregistratiesysteem. De Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ) heeft de belangrijkste ritregistratiesystemen vergeleken en concludeert dat deze systemen zich de laatste jaren sterk ontwikkeld hebben.

Martin Huisman, voorzitter van VAVDZ: “In principe vinden wij de 500-kilometerverklaring met daarbij de arbeidsintensieve rittenregistratie een onding. Het werkt fraude in de hand en de massa die echt te goeder trouw is, krijgt vervolgens met een heel vervelende belastingdienst te maken. Echter, onder de huidige omstandigheden is dit het enige alternatief. Als de regeling er is moet je hem kunnen gebruiken.”

VAVDZ heeft alle aanbieders van ritregistratiesystemen op een rij gezet en het resultaat gepubliceerd. De aanbieders van ritregistratiesystemen zijn vergeleken op basis van 45 punten in twee categorieën.

Ritregistratiesystemen voor berijders

Hier staat de volledige lijst >>

Ritregistratiesystemen voor bedrijven

Hier staat de volledige lijst >>

Om het berijders makkelijk te maken heeft VAVDZ alle bijzonderheden rond de regeling uitgezocht en gepubliceerd. Een veelvoorkomende fout is dat berijders halverwege het jaar kilometers bij willen gaan houden. Dit kan echter alleen per heel kalenderjaar. Een ander probleem is de volledigheid van de ritregistratie. Hier zijn echter tegenwoordig goede oplossingen voor.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties