Sator Holding heeft met de aandeelhouders van de Zeeuwse Auto Onderdelen Centrale Middelburg (AOC) een principeovereenstemming bereikt over de overname van de onderneming.

AOC, dat in tegenstelling tot wat de naam suggereert niet in Middelburg is gevestigd, is marktleider in Zeeland met twee sterke vestigingen in Goes en Vlissingen. Het bedrijf werd opgericht in 1965 door Wim Verhoeff, vader van de huidige directeur-eigenaar Rens Verhoeff. De onderneming telt 61 medewerkers en bedient daarmee een grote professionele klantenkring met automaterialen, banden, gereedschappen en werkplaatsinrichting.

Rens Verhoeff: “Bij het nemen van de beslissing om met ons bedrijf de aansluiting met Sator aan te gaan, heeft vooral de continuïteit van AOC op langere termijn een belangrijke rol gespeeld. De schaalvergroting biedt zoveel voordelen, dat we de ogen daarvoor niet kunnen sluiten”.

“Wie de ontwikkelingen in Europa volgt, ziet dat er een schaalvergroting gaande is op alle niveaus in onze bedrijfstak. Met uiteindelijk efficiencyverbetering en vergroting van product-, service- en trainingsaanbod naar de autobedrijven als doel. Op deze manier helpen we onze klantenkring hun marktaandeel te behouden of zelfs uit te breiden”, aldus Rens Verhoeff.

Geografische dekking in Nederland

Adriaan Roggeveen van Sator: “De overname van AOC is voor ons erg belangrijk om onze geografische dekking in Nederland te waarborgen. AOC heeft een ijzersterke positie in het Zeeuwse en werkt al jaren nauw met ons samen. De dienstverlening aan het autobedrijf is nog steeds de belangrijkste pijler onder deze samenwerking.”

Met de acquisitie van AOC in Zeeland groeit het eigen grossiersnetwerk van Sator naar 83 vestigingen. “Samen met de bijna vijftig Full Force Partner-vestigingen biedt ons netwerk aan autobedrijven een serviceniveau dat tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden. Daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de efficiency in de werkplaats. Zonder die toegevoegde waarde is de rol van de groothandel namelijk overbodig”, benadrukt Roggeveen. AOC en Sator streven ernaar de transactie in de komende twee maanden af te ronden.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties