Speedy in Nederland is niet meer. Afgelopen week zijn de vijftien franchisenemers geïnformeerd over het feit dat de nieuwe Franse eigenaar van de masterfranchise niet verder gaat met Nederland. Het lijkt er op dat de Speedy-groep zich beperkt tot het Franstalige marktgebied binnen Europa.

Jacques Le Foll, tot voor kort de ceo van Kwik-Fit-dochter Speedy in Frankrijk, kocht medio november vorig jaar Speedy Europe van Kwik-Fit-eigenaar Itochu. De Japanse bandendistributeur had in september al bekendgemaakt dat Speedy in de etalage was gezet.

Uit de nieuwe companybrochure en de website van Speedy France blijkt al dat het bewerkingsgebied nu nog maar tot en met België loopt, Nederland is niet meer opgenomen. Volgens een Speedy franchisenemer die liever niet genoemd wil worden, zal het concept niet voortgezet kunnen worden, omdat de naam eigendom is van de nieuwe Franse eigenaar Le Foll. De diverse Speedy-vestigingen zullen individueel verder gaan en ieder hun weg kiezen.

Onderdelendistributeur Auto Distribution Nederland, dat sinds enige tijd voorkeursleverancier is, zal de Speedy’s voorlopig blijven beleveren. Speedy Nederland uit Nijkerk was niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties