Om zijn positie op het gebied van autonoom rijden te versterken, neemt Tomtom de Duitse start-up Autonomos over. De oprichters van het in 2012 gestarte bedrijf hebben de afgelopen jaren op dit vlak de nodige expertise en technologie ontwikkeld, zoals 3D-sensoren en digitale beeldverwerking.

Met die kennis voortaan in eigen huis hoopt Tomtom zijn klanten beter te kunnen voorzien van software en diensten voor zelfrijdende auto’s. Autonomos heeft zijn wortels in de Vrije Universiteit van Berlijn, waar de oprichters een aantal jaren werkten aan projecten op het gebied van autonoom rijden.

“Dit is een belangrijke ontwikkeling voor Tomtom. Het zal onze deskundigheid naar de toekomst toe versterken en onze kennis vergroten”, zegt ceo Harold Goddijn. “We positioneren ons hiermee als een van de leidende partijen in autonoom rijden.” Tinosch Ganjineh, ceo en medeoprichter van Autonomos typeert de combinatie als een “perfect match”. Tomtom werd opgericht in 1991 en heeft inmiddels meer dan 4600 mensen in dienst. Met financiële steun van de Berlijnse Investeringsbank en een durfinvesteerder is Autonomos uitgegroeid tot een organisatie van ruim dertig software ingenieurs met locaties in Berlijn en Frankfurt. De onderneming werkt momenteel samen met OEM’s en tier-1-suppliers bij de ontwikkeling van hoog autonome rijfuncties en het testen van prototypes op de weg.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties