Jatech (Capelle aan de IJssel en Krimpen aan de IJssel), Haga (Ridderkerk), Van der Ploeg (Franeker) en De Turck (Eindhoven) sluiten zich aan bij Group Auto Nederland. Eerder deze maand kwamen al Autoplex (Zevenaar), Habu (Losser) en Jabo (Oosterwolde) bij de grossiersorganisatie.

Volgens keyaccountmanager Lenneke de Kruif van Group Auto volgen er op korte termijn nog meer. “We merken dat er bij sommige andere grossiersorganisaties een toenemende spanning is. Er zit een hoop ontevredenheid in de markt, door aangekondigde dan wel te verwachten veranderingen bij onderdelenimporteurs. De laatste ‘vrije’ grossiers maken zich nu echt zorgen om hun positie.”

Concreet merkt Group Auto dat volgens De Kruif aan de benadering door “partijen waarvan we het echt niet hadden verwacht. De onzekerheid over hun toekomst en de performance van hun leverancier worden meestal als belangrijkste redenen genoemd voor hun huidige onvrede.”

Group Auto-directeur Freek Blekxtoon vult aan: “De berichten over de ontmanteling van AD Oosterhout en de onzekerheden rondom de positie van Doyen, onlangs aangekocht door AD France, zullen volgens veel betrokkenen leiden tot een nog onbekende, maar voor hen ongewenste afloop. Men ziet inmiddels medewerkers vertrekken en er komen nu echt grossiers in beweging. Veel ondernemers realiseren zich dat hun bestaansrecht in gevaar is. Door onze onafhankelijkheid met eigen systemen en formules en onze logistieke partnerships, hebben wij onze eigen positie als keten. Zo langzamerhand lijken wij nog de enige club van en voor de grossiers te zijn.”

Samenwerking

De samenwerking tussen Group Auto en Fource is onlangs verlengd, tot en met 2020. Ook met Motor-Parts is sprake van een langdurige en intensieve samenwerking. Daarmee is volgens Blekxtoon “de beschikbaarheid van onderdelen zeer goed geregeld en zijn er over en weer leveringscondities, prijsafspraken en allerlei garanties.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties