Op advies van de Californische milieuautoriteit CARB heeft de overheid de updateplannen van Volkswagen afgekeurd. Dat geldt overigens alleen voor de VW’s die zijn uitgerust met de inmiddels beruchte tweeliter dieselmotor.

Op 2 februari doet CARB een uitspraak over de drieliter motoren. Volgens Mary Nicols, directeur van CARB zijn de plannen ten aanzien van de voorgestelde terugroepactie veel te vaag. Zo wordt er door VW onvoldoende antwoord gegeven op de vraag wat er na de update met de prestaties van de betreffende Volkswagen-modellen gebeurt. Dat is belangrijk om bijvoorbeeld de juiste compensatie voor de bezitters van een VW-diesel te bepalen.

PR-blunder

Tegelijkertijd heeft de nieuwe VW-topman Matthias Müller in de ogen van velen een enorme PR-blunder begaan. In een radio-interview (NPR) heeft hij verklaard dat Volkswagen nooit heeft gelogen tegen de autoriteiten (wat VW eerst heeft toegegeven), maar dat het toepassen van de (sjoemel)software een verkeerde interpretatie van de milieueisen in de VS is geweest. Dat heeft hem een flinke deuk in zijn geloofwaardigheid opgeleverd en in die van het Volkswagenconcern.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties