Solid-state accu’s gaan de markt voor elektrisch rijden een stevige duw in de rug geven. Rond 2020 is een EV even duur als een auto met klassieke verbrandingsmotor. Deze en meer voorspellingen doet onderzoeksbureau Frost & Sullivan in een vandaag verschenen analyse.

Kijkend naar toekomstige batterijtechniek spreekt het bureau van ‘een game changer’. Solid-state accu’s zijn volgens hun ontwikkelaars 2,5 keer energiedichter dan de huidige lithium-ion batterij. Die nadert bovendien de grenzen van zijn verbetermogelijkheden. Wereldwijd spelen ook andere factoren elektrisch rijden in de kaart, stelt Frost & Sullivan. Zo groeit het aantal steden met milieuregels, dalen de prijzen voor lithium-ion batterijen en is er een grote vraag uit China. Dat land wil vaart maken met vergroening van zijn wagenpark. Al met al komt daarmee de EV-verkoop dit jaar uit op 1,6 miljoen stuks, een nog niet eerder bereikte score. China gaat aan kop, met een marktaandeel van 49,5 procent. Europa volgt met 25,6 procent.

Retail

The Global Electric Vehicle Market Outlook 2018 die het bureau heeft uitgebracht, maakt op diverse fronten de balans op. Zowel de groeifactoren en marktkansen als de technische aspecten, de retail, laadstations en kritische succesfactoren komen erin aan bod. Zo kondigen meer dan tien autofabrikanten momenteel hun plannen aan voor toekomstige EV’s. Daarnaast zijn er nu al meer dan honderd elektrische modellen beschikbaar. Trek je die lijn door, met gunstig blijvende randvoorwaarden, dan is een verkoop van 25 miljoen stuks in 2025 realistisch, stellen de onderzoekers. Daarmee zouden ze dan 22,4 procent uitmaken van alle wereldwijd verkochte nieuwe personenwagens. Tegen het jaar 2020 zullen elektrische auto’s bovendien niet langer overheidssteun nodig hebben om hun prijs concurrerend te maken. “Ze zullen dan even veel kosten als  auto’s met verbrandingsmotoren”, blikt Frost & Sullivan vooruit.

Adviezen

Voor de auto-industrie heeft het bureau nog een aantal adviezen:
  • kom met batterijen die in één laadsessie aan een gewoon stopcontact meer dan 350 kilometer ‘tanken’
  • neem kleine bedrijven over die zich in specifieke markten hebben ontwikkeld
  • investeer in nieuwe accuchemie (solid state, lithium-zink)
  • richt je bij marktstrategieën op het SUV-segment (B, C, D)
  • ontwikkel concepten als batterij-leasing en car-as-a-service
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties