Het platform voor deelauto’s MyWheels gaat vanaf 2025 in totaal vijfduizend Lightyear Two-auto’s aanbieden aan zijn gebruikers.

“De toekomst van mobiliteit draait niet alleen om het voertuig zelf, maar ook om de manier waarop we het gebruiken. Het autodeelconcept is een voorbeeld van hoe de markt zich ontwikkelt om nieuwe, duurzamere manieren te vinden om mensen mobiel te houden zonder zelf een auto te bezitten”, zegt Lex Hoefsloot, medeoprichter en CEO van Lightyear.

“Door Lightyears aan te bieden via een autodeeldienst als MyWheels, kunnen we onze missie sneller en efficiënter uitvoeren. Deze samenwerking is een spannende stap op weg naar een schonere toekomst en we zijn er trots op dat we met MyWheels en The Sharing Group de handen ineen slaan.”

Karina Tiekstra, ceo van MyWheels zegt: “MyWheels zet fors in op de elektrificatie en inmiddels is al meer dan 50 procent van de deelauto vloot elektrisch. Met de komst van Lightyear op het platform, laten we onze gebruikers de toekomst van mobiliteit ervaren. Een mooie stap in onze missie om met 1 miljoen auto’s Nederland mobiel te houden.”

Lightyear Two

De Lightyear One is het eerste model van Lightyear, dat eind zomer 2022 in productie gaat. Vanaf 2023 is de auto beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers van MyWheels. De Lightyear Two is het massamarktmodel en komt vanaf 2024/2025 op de markt voor een vanafprijs van 30.000 euro.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties