Gebruikers van Bynco, de webshop voor jonge, gebruikte auto’s, kunnen bij aankoop nu ook hun oude auto online inruilen.

Begin 2017 lanceerde de Autobinck Groep de startup Bynco voor het online verkopen van jonge, gebruikte auto’s. Dat met het online inruilen van de oude auto het autobedrijf steeds meer buiten beeld raakt, is precies de reden dat Bynco in eerste instantie is opgericht, legt Veldman uit. “Met de komst van internet verloopt een groot deel van het aankoopproces digitaal. Het is wat de klant wil. Veel klanten zeggen nu eenmaal dat ze liever naar de tandarts gaan dan dat ze bij een dealer binnenlopen. Daarom hebben we deze dienst toegevoegd. Voor de aftersales zal het autobedrijf nodig blijven, al kan Tesla dat ook al voor een groot deel over the air.”

Inkoop

Bij de aankoop van een occasion via Bynco kan de koper aangeven dat hij zijn oude auto wil inruilen. Twee inkooppartners van Bynco, Autorola en Autotaxatie Partners, brengen vervolgens onafhankelijk van elkaar een bod op die auto uit. De consument kan vervolgens kiezen voor welk aanbod hij kiest. “Wij richten ons met Bynco op het vermarkten van jonge, gebruikte auto’s”, zegt Veldman. “De inkoop van onze auto’s hebben wij uitbesteed aan onze zuster Autopoint, ook onderdeel van Autobinck. Zij kopen de auto’s voor ons in, door heel Europa. De kans dat er bij de inruil een auto zit die geschikt is voor ons portfolio is niet heel groot. Vandaar dat wij puur de service van de online inruil aanbieden, maar verder niet in die occasionhandel willen zitten.”

Omruilen

Bynco vraagt nogal wat van verkopers bij het aanbieden van hun inruilauto. “Wat wij ons niet kunnen permitteren is dat een auto op het moment van inruilen sterk afwijkt van de aangeboden auto. Dat is ook om te voorkomen dat er aan de deur nog moet worden onderhandeld over de prijs. Dat is ook waarom we Bynco begonnen zijn: de consument wil dat ook niet. Daarom vragen wij om behalve kentekengegevens en kilometerstanden ook een overzicht te geven van allerlei andere aspecten, bijvoorbeeld of in de auto gerookt is, of er schades op zitten. Bij schade of beschadiging vragen we ook om foto’s te uploaden van de auto. Op basis van die uitgebreide informatie kunnen onze partners dan wel een passend bod uitbrengen. Bij verkoop wordt de waarde van de inruilauto verrekend met de aanschafprijs van de nieuwe auto. Een bezorger komt de nieuwe auto thuisbrengen, inspecteert de inruilauto en neemt die mee. Bynco heeft daarvoor weer een samenwerking gesloten met Autoreset. Als alles conform opgave is, zorgt de bezorger ter plekke voor vrijwaring van de inruilauto. Veldman: “We zorgen er op die manier voor dat mensen zelf geen administratieve handeling hoeven te verrichten. Het enige wat ze zelf moeten regelen, is contact opnemen met de verzekeraar om de nieuwe auto te verzekeren en de oude verzekering te beëindigen.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties