In november is de gemiddelde occasionprijs in Nederland naar een nieuw record gestegen van 24.772 euro. Dit blijkt uit de laatste cijfers van occasionplatform Autoscout24. Dat is een stijging van 1,4 procent vergeleken met een maand eerder en 11,8 procent hoger dan januari van dit jaar.

Als deze stijgende lijn doorzet, zal de gemiddelde occasionprijs aan het einde van het jaar boven de 25.000 euro uitkomen, een grens die Oostenrijk en Duitsland eind vorig jaar al slechtten.

Aantrekkende markt

“De automarkt trekt langzaam weer een beetje bij en leveringsachterstanden bij nieuwe auto’s kunnen worden ingehaald. Dit heeft uiteraard ook effect op het aanbod op de tweedehandsautomarkt. Desondanks zagen wij de afgelopen maand de occasionprijs toch weer naar een nieuw record stijgen”, zegt countrymanager Dorianne Richelle.

Deel dit artikel op

Eén reactie

  1. Ik wil niet vervelend zijn, maar vijf jaar geleden zei ik al dat occasions de grootste concurrentie van de nieuwe auto’s met al hun ADAS systemen met bijbehorend prijskaartje zouden zijn. ADAS en OTA mogen dan gunstige kantjes hebben, maar de autokoper die aan het eind van de keten alles financiert wil een auto besturen die hij begrijpt en vertrouwt en die in vergelijking met de met elektronica opgetuigde nieuwe auto’s ook te betalen is. Kijk naar de prijsontwikkeling van occasions van 10 jaar en ouder met ‘klokje rond’ en vaak meer dan 1 ‘klokje rond’, Het begrip ‘Oldtimer’ had vroeger betrekking op auto’s die meer dan een ton hadden gelopen en zonder ingrijpende restauratie technisch aan het eind van hun loopbaan waren. Betere kwaliteit en roestpreventie sinds midden jaren ’80 heeft de occasion gaandeweg het serieus alternatief voor een nieuwe auto gemaakt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties