Alliance Automotive Group Benelux uit Ede neemt automaterialengrossier Gebr. Ferwerda uit Leeuwarden over. Gebr. Ferwerda was al onderdeel van het internationale AAGB-grossiersnetwerk Precisium, een netwerk van onafhankelijke grossiers die hun inkoopkracht bundelen richting AAGB. Gebr. Ferwerda telt negen vestigingen, verdeeld over vier provincies: vijf in Friesland (Leeuwarden, Dokkum, Heerenveen, Drachten en Sneek), twee in Drenthe (Hoogeveen en Meppel) en één in Overijssel (Zwolle) en in Gelderland (Ede).

Sterke partij

Jan William van Dort en zijn zus Ida van Dort blijven betrokken bij de onderneming: “We zijn trots op het negentigjarig bestaande familiebedrijf welke al jaren een gerenommeerde naam heeft. In deze dynamische markt, waarin ontwikkelingen en veranderingen elkaar snel opvolgen wil je een sterke partner zijn en blijven voor het autobedrijf van de toekomst. Je aansluiten bij een sterke internationale partij, lijkt ons het beste voor onze medewerkers en onze klanten. De beslissing tot overname is dan ook heel bewust genomen.”

Lakken

De in 1933 opgerichte grossiersgroep startte in Dokkum, waar het nog steeds een vestiging heeft. Gebr. Ferwerda levert naast een breed en diep assortiment onderdelen ook autolakken. Daartoe hebben de vestigingen eigen lakmengmachines in huis, een activiteit die niet veel grossiers meer in huis hebben. Een overnamesom is niet bekendgemaakt.

De geschatte jaaromzet van Gebr. Ferwerda ligt op ongeveer 17 miljoen euro. Na integratie zal Ferwerda onderdeel van het PartsPoint-netwerk van AAGB worden. AAGB is zelf onderdeel van het Amerikaanse GPC-Napa.

Deel dit artikel op

2 reacties

  1. Hallo Jan William en Ida,

    Gefeliciteerd met dit besluit versterken naar de toekomst.
    Heel veel succes verder.

    Groet Gerard Geeraets

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
18 juni 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties